Andrea

Andrea (43)

“Sterker dan Ooit heeft de kennis in huis om op een goede manier je kracht op te bouwen en te versterken, de rust om het te doceren en niet te overhaasten”

Het liefst wil ik net zoveel en zo intensief sporten als ik vijf jaar geleden deed. Hardlopen, wielrennen, squashen. Als het maar dynamisch en krachtig is. De
realiteit was dat ik vaker bij de fysiotherapeut zat dan dat ik op de fiets zat, aan het lopen was of in de sportschool te vinden was.

Korte sessies bij de fysio leverden echter nooit voor heel lang een oplossing en bovendien moest ik toch steeds iets van mijn vermogen inleveren. Deels ook omdat ik dan na blessureperiode weer te snel, te hard en teveel wilde.

Na een aantal jaar op deze manier ploeteren, was ik het zo zat en ging ik op zoek naar een oplossing die mij echt verder kon helpen. Die oplossing is Sterker dan Ooit waar ik aan de gang ben gegaan met Martijn en Bart!

Sterker dan Ooit heeft de kennis in huis om op een goede manier je kracht op te bouwen en te versterken, de rust om het te doceren en niet te overhaasten (zeker in mijn geval is dat heel erg hard nodig) maar ook alles om de trainingen uitdagend en intensief te doen zijn.

Bil- en buikspiertraining (op basis van wat ik kan) afgewisseld met een intensief blok cardio. Geen les is hetzelfde en de oefeningen doe je nooit meerdere lessen achter elkaar. Allerlei varianten volgen elkaar op.

Het grootste voordeel is zonder twijfel de persoonlijke aandacht. Faken of een oefening niet goed uitvoeren is er niet bij. Er wordt goed gekeken naar houding en vorm, pas dan heb je er iets aan. Hoe vaak kwam het bij mij niet voor dat ik een buikspierklasje heel fanatiek mee deed maar ook aan mezelf niet wilde toegeven dat het echt niet mijn buikspieren waren die het echte werk deden.

Dat is waarom je bij Sterker dan Ooit al heel snel echt resultaat voelt in je lijf. In kracht, in fitheid en in balans. Ik ben super enthousiast!

Andrea
Strafrechter

Michiel

Michiel (71)

“Je bent nooit te oud om te starten met een personal trainer”

Ik train nu sinds 2013 bij Sterker dan Ooit en heb er, na 5 jaar, nog enorm veel baat bij. Ik ben al wat ouder en voor mij betekent wel of niet trainen het verschil tussen dagelijkse bewegingen met of zonder pijn uit te kunnen voeren. Ieder keer weer nadruk op details. Voeten 5 centimeter verder weg, schouders meer naar achteren, bekken kantelen. Er wordt gelet op wat je doet en er wordt precies uitgelegd voor welke spieren die kleine wijziging nodig is. En dat voel je op die plaats. Bij kleine pijnpunten worden de oefeningen aangepast zodat ik toch mijn spieren kan trainen op verantwoorde wijze.

Verder hebben we veel lol. We praten tussendoor over van alles en we lachen veel.Je bent nooit te oud om te starten met een personal trainer!

Michiel de Vries
Gepensioneerd natuurkundige

Tom

Tom (64)

“Ik ben in de afgelopen tien weken al zeven kilo lichter geworden en kan, zittend op de bank, zíen, hoe ik mijn veters dicht moet knopen en hoef dat niet meer op de tast te doen.”

Al een paar jaar was ik van plan iets aan m’n conditie, uithoudingsvermogen, maatvoering en dergelijke te gaan doen, maar gelukkig vond ik steeds een excuus het niet te doen. Van mijn fysiotherapeute had ik ooit drie adressen van personal trainers gehad, want ik was ervan overtuigd, dat ik zonder die stok achter de deur zéker niet zou volharden en hoogstwaarschijnlijk zelfs nooit zou beginnen (en dat klopte dus ook…..). Maar het briefje met de namen en telefoonnummers lag, inmiddels verfrommeld en onleesbaar, tussen m’n sokken in de sporttas. Eind januari 2017 was om de maat vol en vroeg ik weer die drie namen van haar.

Onder het motto “doorpakken nu͟” belde ik op een maandag met Sterker dan Ooit. Ik kon dinsdag al direct komen voor een intake; en de eerste afspraak om ook echt te gaan starten was de maandag daarna. Ik had Martijn bij de intake uitgelegd, dat ik een broertje dood heb aan grondoefeningen en een hekel aan goed bedoelde aanmoedigers aan de zijlijn (de “nog drie, nog twee, kom op je kan het, nog één͟” typetjes). Eénmaal thuis ging de telefoon: Martijn, dat ik morgen eigenlijk wel meteen kon komen trainen, en dat we dan ook zaterdag wel een “very early morning͟” sessie om 07:00 konden plannen. Tot nu toe weet ik nog steeds niet helemaal zeker of die sessie was bedoeld om m’n motivatie te testen.

Inmiddels doe ik, na twintig zittingen, grondoefeningen (gelukkig is hij niet dat typetje geworden!), zonder klagen nog wel! Ik heb spieren op plekken waarvan ik niet wist dat er spieren zaten. Ik doe uitdagende oefeningen in de zaal van de sportzaal (dat ik daar ooit terecht gekomen ben doet m’n studievrienden in hun vuist gniffelen; ik maakte de vergelijkbare omgeving, waar zij vijfenveertig jaar geleden al gedreven aan hun conditie en gezondheid werkten, altijd belachelijk).

Ik ga, weer of geen weer, op de meest onmogelijke tijden op de fiets naar mijn trainingsuur, néé, ik ga zelfs een half uur eerder. En: ik doe het nog met plezier ook, tot intense verbazing van m’n levensvriendin, die het in de afgelopen vijfendertig jaar maar opgegeven heeft mij naar sport te sleuren. Ik ben in de afgelopen tien weken zeven kilo lichter geworden en kan, zittend op de bank, zíen, hoe ik mijn veters dicht moet knopen en hoef dat niet meer op de tast te doen.

Probeer ’t zélf maar eens! Ik gá voor mijn misschien wel te hoog gegrepen einddoel, dat volgens Martijn haalbaar is.

Tom
Gepensioneerd tandarts

Jeff-after

Jeffrey Zuidmeer (26)

“30 kilo kwijt – van Obees naar Atletisch.”

Na eigenlijk mijn hele leven stevig te zijn geweest ging bij mij 2 jaar geleden de knop om! Ik was het zat om al die extra kilo’s mee te zeulen en ondanks dat ik 3x per week voetbalde voelde ik mij niet fit en was ik behoorlijk te zwaar. Via de sportschool waar ik toen trainde kwam ik bij Martijn terecht en we zijn direct aan de slag gegaan. Ik hoefde er niet heel lang over na te denken en zag dit als een uitdaging.

We spraken in het begin iedere week af en naarmate het jaar vorderde werd het eens in de 2 weken en daarna 1 keer in de maand. We zijn begonnen met basisoefeningen en deze daarna gaan combineren met wat meer gevorderde oefeningen. Na enkele maanden was ik al 15 kilo lichter en na een jaar was dat zelfs 30! Mensen in mijn omgeving vroegen zich doorlopend af waar ik mee bezig was en ik kreeg compliment na compliment.

De combinatie van een wekelijkse portie krachttraining bij Martijn en mijn veranderde voedingspatroon zorgden er uiteindelijk zelfs voor dat de toeschouwers langs het veld bij mijn voetbalclub vonden dat ik over het veld vloog. Voor iemand die altijd aan de zware kant is geweest is er geen mooier compliment denkbaar.

Ik heb mijn doel bereikt, ben 30 kilo kwijt, en ik wil nooit meer terug naar hoe het was. Martijn heeft mij laten inzien dat je alles kunt bereiken als je maar een duidelijk plan maakt en stap voor stap vooruit denkt. Een belangrijke persoonlijke prestatie die ik naast mijn gewichtsverlies heb bereikt is het lopen van de 10km van Leiden. Ik had dit een jaar eerder nooit gekund.

Vanzelfsprekend heb ik mijn vriendin ook gekoppeld aan Martijn en zij is goed van start gegaan.

Bedankt!

Jeffrey
Verpleegkundige

Sunaina (27)

“Resultaat door gericht trainen”

Toen ik begon met trainen bij Sterker dan Ooit sportte ik al een tijdje zelfstandig. Ik deed groepslessen en oefeningen op altijd dezelfde apparaten met schema’s van het internet. Ik vond van mezelf dat ik goed bezig was! Ik bereikte echter niet de resultaten die ik wilde behalen. Ik raakte een keer aan de praat met Martijn en er was meteen een klik. Ik besloot om het eens te proberen met wat hulp.

De eerste keer dat ik met Martijn trainde zag hij binnen no-time wat mijn zwakke plekken waren en waar ik aan moest werken. Mijn houding was niet goed en mijn core was zwak, het fundament moest eerst aangesterkt worden voordat ik verder kon. Hij bouwde mijn schema op van enkelvoudige naar meervoudige sets. Ik was elke keer benieuwd naar de nieuwe oefeningen, dit hield me gemotiveerd! Balans is de mantra die ik van Martijn heb geleerd, balans tussen trainen en herstel, balans tussen inspanning en ontspanning en balans in je voeding. Trainen bij Sterker dan Ooit is een investering geweest waar ik mijn hele leven nog profijt van zal hebben, ook nu ik verhuisd ben en niet meer met Martijn kan trainen, vormt de kennis die hij me heeft bijgebracht nog steeds de basis van alles wat ik doe in de sportzaal. Bij alles wat ik deed, leerde Martijn me ook waarom ik het deed, Ik weet wat mijn zwakke plekken zijn en hoe ik die moet verbeteren. Ik beveel Martijn aan iedereen aan, die efficiënter en gerichter wil trainen en meer wil leren over verschillende trainingsmethoden. Ook al moet je het uiteindelijk zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen!

Sunaina
Strategie Consultant

Ilse

Ilse (33)

“Ik ben terug in balans en voel me sterker dan voor mijn burn-out.”

Na een lange periode van vasthouden van spanning en overmatig stress kreeg ik in mei 2016 het gevoel compleet opgebrand te zijn. Van de één op de andere dag was mijn energie weg. Natuurlijk had ik wel eerder klachten maar deze heb ik genegeerd. Dat negeren ging nu niet meer lukken omdat mijn lichaam het leek op te geven. Naast tal van andere klachten had ik het meeste last van het ontbreken van energie. Daarnaast had ik tintelingen, spierpijn en verliezen van spierkracht in armen en benen. Omdat er na onderzoeken geen aanwijsbare oorzaak was voor deze klachten kon het niet anders dan dat mijn lichaam het gewoon niet meer kon volhouden om; ik was burn-out.

Nu ik dit wist kon ik gaan nadenken over hoe ik mijn leven wilde omgooien. Ik was bereid om alles te ondernemen om me beter te voelen maar ik vond het heel eng. Ik had inmiddels zoveel lichamelijke klachten dat ik me was gaan afsluiten vanwege de angst het te verergeren. Aan de andere kant wist ik dat mezelf afsluiten en situaties gaan vermijden niet de oplossing zou zijn. Met deze gedachte heb ik me uiteindelijk bij Martijn en Bart aangemeld voor een vrijblijvende intake.

Mijn eerste doel was weer in contact komen met mijn lijf. Ik wilde mijn lichaam niet voelen want anders voelde ik ook al mijn klachten. Dit heb ik ook zo gezegd tegen Martijn en Bart, gelukkig begrepen zij dit. Ik ben toen begonnen met twee trainingen in de week om direct een verandering in te kunnen zetten. Gedurende de eerste paar weken ben ik tegen veel dingen aangelopen. Bang zijn voor spierpijn achteraf, bang dat ik het niet goed deed, bang dat ik teveel deed, bang dat anderen zagen dat ik het niet goed deed. Wat mij opviel is dat Martijn en Bart hier oog voor hebben en mij ondersteund hebben bij het aangaan van deze angsten. We hebben samengewerkt om stap voor stap, op mijn eigen tempo die hobbels te nemen. Ik mocht eerlijk zijn over wat ik voelde en dacht en er was altijd ruimte voor. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik helemaal op mijn gemak was en mezelf durfde te zijn.

Na de eerste weken van wisselende gevoelens voelde ik me lichamelijk en mentaal wat sterker worden. Ik kreeg zin in de trainingen nu ik merkte dat het hielp. Ook Martijn en Bart hadden natuurlijk door dat het beter ging en we zijn samen op zoek gegaan naar uitdagingen in de trainingen. Daarnaast ben ik geholpen in het maken van betere keuzes wat betreft voeding en balans. Nu sinds 4 weken zijn mijn lichamelijke klachten zo afgenomen dat ik weer alles kan oppakken waar ik zin in heb zonder beperkt te zijn door een laag energieniveau of pijntjes. De trainingen hebben hier een hele grote bijdrage aangeleverd, daar ben ik van overtuigd. De dingen die ik hierin heb meegekregen zijn niet alleen voor nu, die blijf ik gebruiken.

Bij elke training realiseer ik me dat ik met Sterker dan Ooit de juiste keuze hebt gemaakt. Ik word gemotiveerd op de juiste manier, de les is gericht op mij als persoon in wie ik ben en wat ik kan. Martijn en Bart hebben gevoel voor mensen en stoppen iets van zichzelf in elke les. De trainingen hebben me zowel lichamelijk als mentaal fitter gemaakt. Ik ben terug in balans en voel me sterker dan voor mijn burn-out.

Ilse
Werkzaam bij gemeente Leiden

Personal Training

Suzanne (39)

“Nu kijk ik weer op een positieve manier naar mijn lichaam”

Ik was al enkele jaren onder behandeling voor een onbeantwoorde kinderwens. Dit was een moeilijk en pijnlijk proces, dat mijn blik op mijn lichaam negatief heeft beïnvloed. Ik wilde van de bank afkomen en ik wilde ervaren wat ik met mijn lijf kon. Met deze wensen kwam ik uit bij Sterker dan Ooit, waar ik met Martijn en Anne-Floor aan de gang ben gegaan.

Tijdens het intakegesprek hebben we uitgebreid gesproken over mijn wensen en mijn ervaringen waardoor ik teleurgesteld was in mijn lijf. Inmiddels is het weer fijn om positief met mijn lijf aan het werk te zijn. Martijn en Anne-Floor kijken naar wat mijn mogelijkheden zijn en er is bovendien ruimte voor verdriet en voor humor.
Inmiddels is er een wonder gebeurd, ik werd zwanger! Nu is er een nieuw doel, fit blijven tijdens mijn zwangerschap!

Suzanne
Verpleegkundige

Erik

Erik(48)

“Ik krijg energie van de trainingen bij Sterker dan Ooit!”

Als je net als ik elke week – en inmiddels langer dan 3 jaar – met plezier naar de sportschool gaat, wil dat wel wat zeggen over je personal trainer. Martijn weet me keer op keer te motiveren en dat zit ‘m in verschillende aspecten. Het begint met luisteren: hij weet wat mijn doelen zijn en stemt daar de training telkens weer perfect op af. Elk sport-uur is gevarieerd ingedeeld en nooit heb ik het gevoel dat we in herhaling vallen. Hij begrijpt heel goed wanneer ik uitgedaagd moet worden en wanneer het een tandje minder mag. Mijn grenzen worden hoe dan ook verantwoord opgezocht. Dankzij zijn intelligente uitleg, weet ik inmiddels prima welke spiergroepen steeds weer op welke manier moeten worden getraind.

Toch merk ik dat wanneer ik alleen sport, ik minder snel resultaat voel. Kennelijk zijn het vaak net die extra inspanningen, of die iets andere houding, die het verschil maken. En dat heb je zelf niet zo gauw in de gaten. Als ik erom vraag krijg ik de oefeningen van elke week gemaild, zodat ik dezelfde serie nog eens zelf kan doen. En wanneer ik op vakantie ga, stelt hij een trainingsreeks samen die ik met beperkte hulpmiddelen overal kan doen. Wat een service!

Gelukkig is trainen met Martijn ook erg gezellig. We hebben het vaak over voeding, andere vormen van beweging en sport, en we lachen tussendoor wat af. Kortom, ik heb in Martijn de trainer gevonden die me past als geen ander. Ik krijg energie van de trainingen bij Sterker dan Ooit!

Erik
Communicatie Manager